Hoitomaksut

Hoitomaksuissa on aina kaksi osaa: kunnan antama tuki ja vanhempien maksama hoitomaksu. Miltei kaikki lapset ovat palvelusetelillä päiväkodissa.

Päivähoidon palveluseteli on vakinaistettu osaksi raisiolaista päivähoitoa. Setelin kattohinta on elokuusta 2014 alkaen 815 euroa yli 3-vuotiaasta ja alle 3-vuotiaasta 1230 kuukaudessa. Vanhemmille päivähoito maksaa saman verran kuin kunnallinen hoito eli 0 – 283 euroa kuukaudessa tuloista riippuen. Palvelusetelijärjestelmässä myönnetään myös sisaralennus.

Seteli on siis tulosidonnainen ja perheen tulot vaikuttavat setelin arvoon samalla tavalla kuin kunnallisessa päivähoidossa. Kun hoitopaikka löytyy meiltä, setelipäätös tulee suoraan päiväkotiin, jonka avulla päiväkoti pystyy laskuttamaan kaupungilta erotuksen mikä syntyy kattohinnan ja hoitomaksun välille. Hoitomaksu tulee tämän jälkeen päiväkodista suoraan perheelle. Päiväkoti ja perhe tekee hoidosta keskinäisen hoitosopimuksen.Palveluseteli on myös käytössä Turussa, Paimiossa ja Liedossa.

Päiväkotiin voi myös tulla yksityisesti yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän avulla. Ympäristökuntien tuet vaihtelevat ja vaikuttavat myös perheiden maksamaan maksuun. Osa kunnista myös ostaa meiltä hoitopaikkoja, jolloin kunta laskuttaa perheitä vain kunnallisen hoitomaksun verran.